luni, 26 octombrie 2009

Isteni csoda?

Jézus csodái közé tartozik a víznek borrá való átváltoztatása. Naponta több liter vizet/ teát fogyasztok el,azért, hogy gyerekemnek örömet szerezzek. Valahol, minden egyes nap, ugyanarra a csodára várok. Amikor kicsim szopizni kezd, mindig várom, hogy kis fehér cseppecskék jelenjenek meg a szája szélén, ami annak a jele, hogy van tejecske. Az afrikai alultáplált édesanyák nem fogyasztanak tejserkentő teát, nem szednek semmiféle növénykivonatú gyógyszert és mégis szoptatnak. Vajon tulajdonképpen ami hiányik belőlünk, egyesekből,nem-e a nem látható/tapintható hit. Hogy ez létezik, ez valós, csak engedni kell,hogy történjen.
Gyakori kérdés anyák közt az, hogy meddig lesz még tejem? Ezzel kapcsolatosan eszembe jut a halszaporítás. Mindenki jóllakott, pedig csak öt hal volt. Nem kellett aggodalmaskodni, mindenki számára került.
Ez az elmélet. Ez mindenki jól tudja. De miért olyan nehéz hinni? Ez is olyan mint a feltámadás. Talán én is valahol Tamás vagyok. Nem hiszem, amíg a mérleg nem bizonyít.
Add Uram, hogy higyjek és ne kételkedjek!